Oferte de iarna si SKI in Austria si Bulgaria

oferte de iarna si SKI in Austria si Bulgaria
Bine ati venit in TIROL
TIROL

Regiunea Tirol este una din cele mai populare destinatii turistice din Austria. Aici intalnim la tot pasul peisaje montane care iti taie rasuflarea, cu posibilitati nelimitate de practicare a sporturilor de iarna, dar si a celor montane de vara (alpinism, escaladari, excursii pe munte). Dar Tirol nu este renumita doar pentru ofertele sale alpine, ci si pentru potentialul cultural detinut. Numeroase castele si palate impanzesc regiunea, construite de fostii suverani tirolezi. Deasemenea, pasionatii muzeelor vor avea cu ce sa isi clateasca ochii. In Wattens este situat parcul tematic Swarovski, care merita o vizita pentru a admira sclipirea exponatelor de cristal.

Informatii Utile

Capitala regiunii, si principalul centru turistic, atat din punct de vedere cultural, cat si pentru practicarea sporturilor de iarna, este Innsbruck-ul, oras situat pe malul raului Inn. Loc de desfasurare a doua editii a Jocurilor Olimpice de Iarna pentru jocurile olimpice de iarna (1976 si 1964), Innsbruck ofera atat posibilitatea practicarii de sporturi alpine, cat si este ideal pentru plimbari romantice, pe strazile orasului vechi, incarcate de istorie, printre cladirile cu arhitectura gotica sau baroca. Tot aici se regaseste cea mai sus situata gradina zoologica din Europa, dedicata animalelor din fauna Alpilor.

Insa potentialul turistic al zonei nu se limiteaza la Innsbruck. In jurul orasului, se regasesc nenumarate statiuni montane, care mai de care mai cochete, care isi asteapta turistii cu pensiuni specific austriece sau hoteluri elegante.
Un exemplu ar fi Ischgl, situat la aproximativ 100 de km de Innsbruck, ce ofera acces in faimoasa zona skiabila Silvretta, cu numeroasele sale partii, atat pentru incepatori, cat si pentru cei deja experti in ale ski-urilor sau snowboard-ului. Aceasta zona, aflata pe coama muntilor, este la granita dintre Austria si Elvetia. Si desigur, puteti vizita si Elvetia, cel mai interesant fiind sa coborati direct pe ski-uri, pe partea cealalta a unui masiv muntos. Si intre atatea distractii, nu uitati sa testati specialitatile culinare locale, care cu siguranta nu va vor dezamagi.
Vezi hotelurile din statiunea TIROL